Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Yemek Bursu Başvuruları Başlamıştır.

03 Ekim 2022 Pazartesi

Değerli Öğrenciler,
Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenci Yemek Bursu başvuruları 3 Ekim 2022 Pazartesi başlayacak olup 12 Ekim 2022 Çarşamba saat 15.00’te sona erecektir. Yemek bursuna başvurmak isteyen öğrenciler ekte yer alan başvuru formunu eksiksiz doldurarak ekindeki belgelerle birlikte öğrencisi olduğu Dekanlık veya Müdürlüğe elden teslim edebilir.
Başvuru formundaki sorulara vereceğiniz cevaplar puanlama sistemi ile değerlendirilecek ve yemek bursu almaya hak kazananların listesi bu puanlamaya göre belirlenecektir.

Üniversitemiz Öğrenci Yemek Bursu Yönergesinin 8. Maddesi Gereğince Aşağıdaki Şartları Yerine Getiren Öğrenciler Yemek Bursundan Doğrudan Faydalanacaktır:
  • Anne, baba veya kardeşinin şehit/gazi olduğunu belgelendiren öğrenciler
  • Sağlık raporu ile belgelemek şartıyla %40 ve daha fazla engeli bulunan öğrenciler
  • Milli sporcu olduğunu belgeleyen öğrenciler

Üniversitemiz Öğrenci Yemek Bursu Yönergesinin 9. Maddesi Gereğince Yemek Bursuna Başvuramayacak Öğrenciler:
  • Normal eğitim - öğretim süresi içerisinde öğrenim görmeyen öğrenciler,
  • Yetim maaşı ve nafaka dışında, asgari ücretle sürekli bir işte çalışan öğrenciler,
  • Yabancı uyruklu öğrenciler,
  • Yüksek lisans ve doktora öğrencileri,
  • Yemek bursu başvuru formunda yer alan ekonomik kriterlerin üzerinde geliri olan öğrenciler
  • Kısmi zamanlı olarak çalışan öğrenciler,
  • Disiplin cezası alan öğrenciler

• Burs aldığı süre içinde disiplin cezası alan öğrencilerin yemek bursları kesilir.
  • Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, yemek bursu almaya hak kazansalar dahi bursları kesilecek ve aldıkları bursları iade edeceklerdir.

Tarsus Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Öğrenci Yemek Bursu Yönergesi