DUYURU - İş yeri dışında kurulan sözleşmeler hakkında bilgilendirme

29 Mart 2024 Cuma

Son zamanlarda üniversite kampüslerinde ve kampüs dışında açılan stantlarda çoğunlukla internet üzerinden verilen yabancı dil kursu, uzaktan eğitim setleri gibi mal ve hizmetlerin satışının yapılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu satışlarda öğrencilerin cayma hakkı konusunda yanlış bilgilendirildiği ve senet imzalatıldığı; hatta ödeme yapmış öğrencilerin borçlandırıldığı gibi şikâyetlerde artış olduğu gözlemlenmiştir.

Üniversitemizde açılan stantlarda sadece tanıtım yapılmasına izin verilmekte olup; satış, senet, sözleşme vb. yapılmasına kesinlikle izin verilmediğinden bu işlemleri yapmaya çalışanlar ile karşılaşılması durumunda hemen Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bilgi verilmesi gerekmektedir.

Üniversite kampüsü dışında açılan stantlardan ürün ya da hizmet alan öğrencilerimizin aşağıda yer alan iş yeri dışında kurulan sözleşmeler hakkında bilgilendirmeyi dikkatlice okuyarak hakları konusunda bilgilenmeleri mağduriyet yaşamamaları adına önem arz etmektedir.